Australië, Nieuw Zeeland en Thailand

Werken in Melbourne

Lieve vrienden en familie,

Aan alle foto\'s op facebook te zien is het in Nederland weer lekker koud en heeft iedereen weer de dikke winterjassen aan en mutsen opgezet! Het weer in Melbourne varieert tussen de 24 en 35, dus ik mag zeker niet klagen :) Zoals in mijn laatste blog al geschreven had ben ik naar Melbourne gekomen om een horecabaantje te zoeken en die is inmiddels gevonden!! Melbourne is een leuke en gezellige stad wat weer compleet anders is dan Sydney.

Maandag 14 januari heb ik mijn RSA cursus van 4 uur gehad. Aangezien ik al wat wist van sociale hygiëne was het even goed nog wel interessant om de workshop te volgen om weer wat informatie op te halen. Na 4 uur workshops, rollenspellen en een test te hebben gedaan heb ik mijn RSA dan gelukkig behaald. Om half 4 ben ik gelijk wat restaurants af gegaan om wat cv\'s af te geven. De meeste zeggen 'geef je cv maar, als we je nodig hebben bellen we'... Na de leukste restaurants te hebben gehad was ik op de weg terug naar mijn hostel, maar kwam nog een restaurant tegen dat mij aansprak. Laat ik maar gewoon mijn cv inleveren dacht ik, maar ik werd direct uitgenodigd om woensdag een dag mee te draaien. Last but not least! Inmiddels na 3 trials/proefdagen te hebben gehad ben ik aangenomen!!! Het restaurant heet Time Out op Federation Square en ligt op een mooie locatie in het centrum, 3 minuten lopen van mijn hostel en heeft veel jonge medewerkers. Ik kan veel werken en verdien erg goed, dus kan hier goed bijsparen om mijn reis door te zetten. In Australië zijn ze erg gesteld op goede koffies wat dan ook wel te merken is aan de hoeveelheid verschillende soorten koffies dat men kan bestellen. Zo zijn er denk wel circa 25 verschillende manieren om koffie te krijgen! Daarnaast was het ook wel wennen op de manier waarop Australiërs bestellen. Zo hebben ze voor bepaalde Engelse woorden hun eigen codetaal opgezet wat inmiddels gelukkig steeds beter gaat om te ontcijferen. Erg leuk om elke dag weer wat te leren en horecaervaring op te doen in Melbourne!

In mijn vrije tijd kan ik me goed bezig houden. Ten eerste natuurlijk het wereldtennistournement Australian Open wat momenteel gespeeld wordt op een kilometer afstand van mijn hostel. De kwalificatiewedstrijden konden gratis bekeken worden, dus heb ik daar zeker gebruik van gemaakt. Ik ben een keer met Ritchie en nog een keer met Ilona naar het Melbourne park gegaan om hier de Nederlandse tennissers aan te moedigen en andere internationale tennissers te bewonderen. Super tof om dit mee te maken! Ook worden de wedstrijden op groot scherm in de stad uitgezonden. Een daarvan is ook bij mijn werk waar het dan ook barst van de mensen, maar de sfeer is ten top!
Ook zijn er vele bezienswaardigheden en plekken om te bezoeken hier in en rondom Melbourne! De Victorian Market al een aantal keren bezocht waar je aan het einde van de dag goedkoop fruit kunt kopen wanneer de verkopers steeds harder gaan schreeuwen om maar aandacht te krijgen en zoveel mogelijk proberen te verkopen wat toch wel een hele happening is. Er heerst een goede atmosfeer en rust in de stad met veel leuke koffietentjes en restaurants. Dan ook met Koen, Ilona en Monika vele tentjes al bezocht om in het zonnetje van Melbourne koffie te drinken of te genieten van een lekker koud biertje. Af en toe en bezoekje brengen in het mooie Crown Plaza Casino heeft tot nu toe nog een positieve afloop gehad met de 1c spelletjes. Philipp Island staat nog op het lijstje om hier de Pinguinparade te bekijken. In mijn hostel worden wekelijks festiviteiten georganiseerd waaronder bingo, pool-, tafeltennis- en pokercompetities en overige spellen (gratis deelname!) waar prijzen te winnen zijn in de vorm van eten en drinken. Zo heb ik samen met Ritchie meegedaan met de bingo waar we 4 biertjes en 6 angus worsten hadden gewonnen waar we uiteraard heel blij mee waren, voor backpackers alles low budget :) Zo ook nog verbazingwekkend met een voetbalspel gewonnen waar ik 2 zakken snoep, flesjes whisky en jagermeister won ten waarde van 30 dollar. Dus er wordt hier al veel bespaard. De sociale ruimte om veel mensen te ontmoeten is toch wel de tafeltennis- en poolruimte waar je elkaar dagelijks uitdaagt voor een spelletje.

Alweer drie maanden van huis wat af en toe toch wel vreemd is als je beseft dat je aan de andere kant van de wereld zit en niet zomaar heen en weer kunt gaan om even gedag te zeggen. Voor de komende maanden staan Nieuw-Zeeland, de westkust en red center van Australië en Thailand op het programma, dus heb nog genoeg dingen om naar uit te kijken. Voorlopig dus nog even in Melbourne om te gaan werken.

Iedereen bedankt voor de leuke reacties! Weet ik in ieder geval voor wie ik het doe :)

Veel liefs en groetjes