Australië, Nieuw Zeeland en Thailand

Nimbin, Yamba, Port Macquarie & Coffs Harbour

Aangezien ik al menige reacties heb gehad dat mijn verhalen summier samengevat worden ben ik dan toch maar mijn schrijftalent aan het ontdekken en aan het ontwikkelen. Het kost me wat meer tijd en energie, maar als ik jullie, lezers, daarmee meer kan vermaken ga ik mijn best doen.

Ik ben mijn vorige verhaal gebleven bij Byron bay. We hebben een auto gehuurd voor een dag en we zijn met Valerie, Maartje en Stefano naar Nimbin gereden, een uurdurende tocht met vele haarspeldenbochten. Nimbin staat bekend om de echte hippies en waar de drugs iedere 10 meter aan je aangeboden wordt. Na een bezoekje gedaan te hebben bij het Nimbin Museum zijn we doorgereden naar een swimming hole waar we van een 8-meter hoge cliff af konden springen. Als je eenmaal op die hoogte staat is het toch wat hoger dan je denkt, maar verstand op 0 en gaan! Super tof! We zijn vervolgens doorgereden naar de Mount Warning. Deze berg stond bekend waar je vanuit het hoogste puntje het eerst de zonsopgang kunt zien. Het was een 4,5 km tocht naar de top, dus dat viel wel mee, dachten wij... Eenmaal de eerste 4 km overleeft te hebben kwamen we aan bij een nog net geen 90 graden klim waar we de laatste 500 meter met behulp van een touw naar boven moesten klimmen. Dit bleken toch wel snel de zwaarste meters te zijn van de gehele klim. Op de top aangekomen zijn we beloond met het prachtige uitzicht op de omgeving. Voordat de zon onder zou gaan zijn we na 15 minuten weer teruggegaan. Na deze mooie dag zijn we nog een aantal pubs ingegaan waaronder de Cheeky Monkey\'s die toch wel bekend stond om de wilde feestjes. De volgende dag hebben we besloten om nog 3 dagen in Byron te blijven, omdat het zo goed beviel. We hebben nog 2 nederlanders uit schagen, Marco en Isabel, ontmoet waar we nog een avond mee zijn wezen stappen wat erg gezellig was. Echter blijft het stappen erg duur aangezien je voor een biertje circa 6 dollar betaalt. Deze kosten kunnen we dan weer een beetje compenseren doordat we met een tent reizen, vaak zelf koken en gebudgetteerd boodschappen doen bij de aldi. We hebben nog een aantal dagen op het strand gelegen, van de zon genoten, gesurft en nog wat uitgaanstentjes bezocht waar we nog wat medebackpackers ontmoet hebben en zelfs nog een oud collega uit Egmond! Al met al een erg leuk verblijf gehad in Byron Bay.

Nadat we de Greyhound naar ons volgende bestemming Yamba hadden geboekt werd ons aangeraden, vanwege de drukte met kerst en oud en nieuw, de bus en verblijven alvast te boeken. We hebben dit advies dan maar opgevolgd en hebben ongebruikelijk onze trip uitgestippeld tot en met oud en nieuw. Nadat we de bus naar Yamba hadden genomen die helaas eenmaal per dag rijdt en \'s avonds om 23 uur aan komt hebben we 1 nacht geslapen in het YHA hostel. Weliswaar de volgende morgen weer om 10 uur uitgecheckt om naar de camping te gegaan waar we onze tent konden opzetten. De camping is op 5 minuten afstand, mooi gelegen aan het strand, en betalen maar 14 dollar pp per nacht ipv 32 pp per nacht in een hostel! Na een lekker dagje op het strand, een wandeling te hebben gemaakt naar de vuurtoren en het uitzicht op de zee waar nog dolfijnen te zien waren konden we weer even lekker bijkomen na de drukte in Byron Vay. Tijdens ons verblijf in het YHA hostel hadden we een tour, DE Shane\'s Tour, gezien dat maar 10 dollar kostte, dus hebben we hier voor het vertrek naar de camping naar gevraagd. Alleen was deze tour voor de backpackers die ook in het hostel verbleven, maar we konden de volgende dag informeren of er nog vrije plekken waren. De volgende dag om 12 uur naar het hostel gelopen en er was nog plek! In eerste instantie moesten we er 20 dollar voor betalen, maar na aangeven dat we er een korte nacht waren geweest mocht het dan voor 10 dollar, lucky us! We werden voorgesteld aan de gekke enthousiaste australier Shane die ons deze tour ging rondleiden. Hij zat boordevol verhalen en ik denk dat hij 4 uur lang zijn mond niet voor 1 minuut stilgehouden heeft. De eerste spot waar we naartoe gingen konden we pelikanen voeren. Dit was toch wel een grappige ervaring aangezien de pelikanen zo hoog konden komen om de vis uit je hand te trekken. Zie voor meer de foto\'s. Al snel bleek de Shane\'sTour de bullshittour te zijn wat hij zelf noemde na in de maling genomen te zijn met een nepslang die \"levensgevaarlijk\" bleek te zijn. Na de verhalen vertelt te hebben wat hij wel niet allemaal had meegemaakt met de backpackers met deze grap zijn we vervolgens naar een swimming hole gelopen waar we van een 18 meter hoge cliff zouden springen. De 18 meter hoge cliff behoorde tot de bullshittour en bleek dus niks van waar! Het was een 8 meter hoge cliff, maar alsnog weer erg gaaf om te springen van zo\'n hoogte! Vervolgens zijn we naar een plek gereden waar we vissen gevoerd hebben en waar we een prachtig uitzicht hadden op de beroemde surfersbaai. Na nog gedag te hebben gezegd tegen een oud surfberoemdheid, wat ons later vertelt werd waarvan ik de naam niet meer weet, zijn we langs het indrukwekkende en groot opgezette huis van Billabong gereden. Teruggekomen van Shanes bullshittour heb ik mezelf beloond op een lekker koud biertje (maar 3,50 dollar in de bottle shop!) en ben \'s avonds nog naar dolfijnen wezen kijken die gevoed werden door vissers. De avond afgesloten met een mooie zonsondergang en live muziek bij een café.

De volgende dag hebben we de backpacks weer ingepakt en moesten we een lokale bus pakken naar het schotse plaatsje Maclean waar we vanaf daar de Greyhound konden nemen naar Coffs harbour. De bus kwam al een half uur later, maar we hadden genoeg tijd, omdat de Greyhound pas 3 uur later vertrok. Aangekomen in Maclean hebben we nog wat sightseeing gedaan, praatje gemaakt met een lokale bewoner die ooit in Nederland was geweest en ons dat verhaal maar al te graag wilde vertellen. Na nog eens een uur vertraging van de greyhound hebben we dan na 4 uur wachten de busreis van 3 uur doorgezet naar Coffs Harbour. Daar aangekomen maar eerst naar het informatiecentrum gelopen om de kaart te krijgen van de stad en een busboekje hoe we het snelst naar de camping konden komen. Vervolgens zijn we naar de bushalte gelopen. Nadat we bus 360 voor de derde keer voorbij zagen rijden (we moesten 365 hebben) zijn we het toch maar even wezen vragen wat er aan de hand was en waarom onze bus maar niet kwam. De busnummers werden niet juist vermeld op de bussen waardoor we onze bus misgelopen waren. Het probleem was dat onze bus een keer per uur reed, dus konden we een uur langer zitten wachten. Toen we de juiste bus hadden was de chauffeur zo vriendelijk om ons af te zetten bij de camping dus dat was een meevaller. We beseffen dan wel dat de vertragingen in Nederland dan nog meevallen :) Op een mooie camping te zijn aangekomen en wat moe van de reis zat er een erg leuk restaurant genaamd de Hoey Moey waar we goedkoop en lekker konden eten met live muziek. Hier hebben we de avond afgesloten om de volgende dag te gaan surfen!! We zijn de volgende dag naar het strand gegaan en dit was toch wel een erg leuke plek met hoge golfen en weinig mensen om lekker te gaan experimenteren met mijn huursurfboard. Na 1,5 dag gesurft te hebben is het dan toch gelukt om een aantal seconden langer op het board te blijven staan dan de vorige keer, maar blijft erg lastig, omdat iedere golf weer anders is.. Maar oefening baart kunst! Bij het inchecken kregen we te horen dat we de 4e nacht gratis kregen, dus hebben we onze geplande reis wat aangepast om van deze special gebruik te maken.

Na nog een extra dag te hebben gechilld en \'s avonds nog een bezoek te hebben gebracht bij Hoey Moey zijn we de volgende morgen doorgereisd naar Port Macquarie. Wederom met een \'kleine\' vertraging van een uur kwamen we om 19.00 uur aan om vervolgens de camping op te zoeken en snel onze tent weer op te zetten voordat het donker werd. Omdat we al wat honger begonnen te krijgen was ons bij de receptie al aangeraden om de lekkerste Fish & Chips in town bij take away restaurant Off the hook te eten. Hier aangekomen hadden ze ook nog eens een actie, 2 halen voor 9,90!! De beste frietjes die we tot nu toe gegeten hebben in Australië met een lekkere vis erbij. Onze maaltijd hebben we afgesloten met een heerlijk 30 cent ijsje bij de Mac. De volgende morgen hebben we wat uitgeslapen en zijn we naar ons zeggen, de enige koala hospital in de hele wereld geweest. Het was de eerste keer dat we koala\'s zagen dus dit was een hele leuke ervaring. Er waren net 2 kleine koala\'s gebracht die hun moeder verloren hadden, dus dit was wel bijzonder. Morgenochtend moeten we om 5.50 uur de bus nemen naar Newcastle, dus dat wordt vroeg naar bed, vroeg opstaan en in het donker de tent inpakken.

We hopen, na een 3 daags bezoek te hebben gebracht in Newcastle, op 24 december in Sydney aan te komen!! Hier hebben we afgesproken met Ritchie die ook uit Heiloo komt om naar ons verblijf in Epping gedurende de kerst en nieuwjaarswisseling heen te gaan. We kunnen met onze tent, in de tuin van een echtpaar die we via mailcontact hebben benaderd, in deze periode voor weinig verblijven. We zitten op 30 minuten treinafstand van het centrum van Sydney, dus dat is goed te doen :) Op 27 december komt Koen (ook uit Heiloo) aan zodat we met nog vele andere medebackpackers die we ontmoet hebben tijdens onze reis oud en nieuw gaan vieren :)

Ik hoop dat jullie genoten hebben van mijn ietwat langer reisverslag. Ik wens jullie prettige feestdagen en alvast gelukkig nieuwjaar!!!

Veel groetjes!

Ps. Ik heb een nieuw telefoonnummer: 0061435629166.