Lieve lezers,
weer een update vanuit het warme plaatsje Rainbow Beach. Eenmaal aangekomen in de welbekende cowboyplaats Rockhampton zijn we hier naar de gratis Zoo geweest waar we voor de eerste keer de kangoeroes en de krokodillen gespot hebben :) ook nog een mooie wandeling gemaakt in de 'prachtige' botanische tuinen van Rockhampton wat het deze keer wat spannender maakte met een watervalletje! Vanuit Rockhampton zijn we doorgereisd naar Agnes Water waar we een toch wel erg mooie primitieve camping gevonden hebben met als luxe faciliteiten een open koude douche, toiletten en een bbq! En dat voor maar 6 dollar per nacht per persoon, dus toch maar 3 nachten verbleven. Agnes Water is vanuit het noorden de eerste plaats waar gesurft kan worden, omdat het Great Barrier Reef hier eindigt waardoor de golfen eindelijk de kust bereiken :) Dit was natuurlijk mijn kans om mijn dibuut te maken om te gaan surfen! Het bleek toch wel moeilijker dan ik dacht, maar het was super gaaf! Agnes Water ligt dichtgelegen aan de Town of 1770 waar Captain Cook is aangeland. Er reed alleen geen openbaar vervoer, dus wilden we een fiets huren... Echter een fiets huren kostte maarliefst 50 dollar voor 1 dag, dus natuurlijk niet gedaan als backpacker. Voor het eerst geprobeerd te liften wat toch wel eenvoudiger was dan dat wij dachten. Binnen 5 minuten konden we meerijden, dus dat scheelde ons weer een hele rit. In Captain Cook een mooie wandeling gemaakt en gesnorkeld. Na ons avontuur in Agnes Water/ 1770 zijn met de bus doorgereisd naar Hervey Bay. Hier dan wel geprobeerd een fiets te huren en dat bleek al vele malen goedkoper! Maar 6 dollar :) We hebben onze dag gestart om te gaan tennissen en daarna en daarna te gaan fietsen! We moesten alleen wel met een helm op fietsen wat wij als ervaren fietsers toch wel vreemd vonden, maar om een 60 dollar boete te voorkomen moesten we er toch aan geloven. Als racemuizen hebben we de strandkust onveilig gemaakt. De strandkust bleek al snel langer te zijn dan dat we dachten (14 kilometer lang!), maar we hebben deze toch helemaal afgereden, dus totaal toch een fietsrit gemaakt van circa 30 kilometer!
Vanuit Harvey Bay zijn we naar Rainbow Beach gegaan. Vanuit hier doen we Fraser Island trip wat toch wel weer een must is om heen te gaan. Voordat we vertrokken hadden we eerst nog een informatiemiddag om ons voor te bereiden op de trip. De volgende dag moesten we al vroeg verzamelen en zijn we met de 4WD jeeps naar de ferry gereden waar we oversteek gemaakt hebben naar Fraser Island :) De 4WD stand werd ingeschakeld en de cross op het strand en de off road paden kon beginnen! Al snel werden we verrast door dolfijnen die we vanuit het strand konden bewonderen. We waren met 6 chauffeurs, dus we wisselden na iedere stop zodat iedereen kon ervaren hoe het was om te crossen door het mulle zand en de hobbelige paden. Eenmaal mijnbeurt om te rijden bleek het toch wel een kunst te zijn, maar wel super tof!! We waren met een grote groep van circa 70 mensen waar we met zn allen op een camping zaten en een mooi feest konden maken!! En dat hebben we gedaan! :) Echter iedere morgen 7 uur ontbijten om om half 8 weer fit te vertrekken waar we een aantal stops hebben gemaakt bij mooie creeks met het witte zand en een schipwrak. Kortom wéér een super trip!! Eenmaal weer teruggekomen in Rainbow Beach hebben we de avond afgesloten met live muziek en de jugs met goed bier :) Vandaag lekker bijgekomen van de trip en wezen bodyboarden op de hoge golfen :) Morgen vertrekken we verder naar Noosa waar de volgende trip op de planning staat. Een kanotrip van 3 dagen naar de Noosa Everglades!
Veel warme groetjes en liefs uit Australië!
Kees Haringhuizen
22 nov. 2012, 10:19
Bruin leventje....
Veel plezier en bedankt voor je mooie verhaal.
En een mooie kanotrip toegewenst!
Pa
Ivan
22 nov. 2012, 12:55
Johan! Goed om te horen dat je het naar je zin hebt! :D De foto's zien er super uit!
Succes met de 3-daagse kanotrip! (en alvast sterkte met je spierpijn..)
X Merel en Ivan
tante fia en ome mart
22 nov. 2012, 15:20
Hoi Johan het ziet er toppie uit en het lijkt dat je erg veel plezier hebt in dat prachtige land!
Geniet er maar lekker van .
Groetjes ook voor Marjolein.
Seb
22 nov. 2012, 23:36
Mooi verhaal wederom Jo! Wel stoer dat jullie zijn wezen liften, scheelt natuurlijk dat je een dame mee hebt :p Die prijzen in Aussie verbazen me, had niet gedacht dat ze op sommige plekken zulke hoge prijzen hanteren. Je moet zeker nog wel ff een keer gaan schieten daar in de out-back! Met een dikke gun, dat wil ik wel zien. En anders gaan vissen, dat kan ook #Rex Hunt fishing adventures. Have fun nog! Wij zitten hier nog goed in de Geus, kobie heeft de ramen en deuren afgeplakt zodat de kou er niet doorheen komt.
Rosie
23 nov. 2012, 22:05
Johan klinkt echt heerlijk! Ben jaloers, geniet ervan :) X
Rudy
26 nov. 2012, 23:19
Jo! Broertje ! Weer een heerlijk verhaal om te lezen man! MOOILEVEN!!! :) geniet!